Innovatief en duurzaam: eerste warmtewingevels bij corporatiewoningen

Innovatief en duurzaam: eerste warmtewingevels bij corporatiewoningen

Meedenken met Helmondse woningstichting Compaen over de installatie van een innovatief en duurzaam concept: de warmtewingevel. Daar worden we blij van! Het is namelijk de eerste keer dat een warmtewingevel – een concept dat ontwikkeld is binnen het Europese Horizon 2020-project Envision – geplaatst wordt bij corporatiewoningen. En dat concept? Dat is absoluut uniek op het gebied van duurzaamheid. We vertellen je graag meer over dit bijzondere project.

Warmte uit licht en lucht

De warmtewingevel oogst niet alleen warmte uit lucht, maar haalt dankzij het aanbrengen van een speciaal ontwikkelde verf op de gevel ook warmte uit niet-zichtbaar zonlicht. De geoogste warmte van de gevel gaat naar een buffervat dat de bron vormt van een warmtepomp in de corporatiewoning.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda

Van der Meijs is niet alleen verantwoordelijk voor het aanleggen van de balansventilatie, na-isolatie en kierdichting, maar heeft ook op strategisch niveau een ondersteunende rol. Omdat we duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan, denken we graag proactief mee met de opdrachtgever om tot flexibele oplossingen te komen.

Wat is H2020?

De ontwikkeling van de warmtewingevel is ontstaan in het kader van het Europese Horizon 2020-programma. Horizon 2020 is een subsidieprogramma vanuit de Europese Unie dat innovatie en samenwerking tussen publieke en private organisaties wil bevorderen. Het grootste doel? Het dichten van de kloof tussen wetenschap en de industriële praktijk en zorgen dat maatschappelijke uitdagingen innovatief en praktisch worden opgelost. Voor alle betrokken partijen is dit concept gloednieuw en dat maakt de uitvoering interessant en uitdagend. Wie dat zijn? TNO, Emergo, NBArchitecten, AkzoNobel.

Op naar de eerste succesvolle plaatsing van de warmtewingevel voor Compaen!

Terug naar overzicht