Van schilder naar uitvoerder

Van schilder naar uitvoerder

“Ik weet nog goed dat ik als menneke van 15 hier kwam werken. Ik was klaar met de middelbare school en dacht: ‘Ja, en nu?’, vertelt Danny (34). Inmiddels zijn we 18 jaar verder en is Danny doorgegroeid van schilder naar uitvoerder. “Ik heb de schildersbroek vervangen door de spijkerbroek!”

Hoe zag je werk als schilder eruit?
“Toen ik mijn papieren heb gehaald ben ik mee het onderhoud in gegaan. Op een gegeven moment hadden we heel veel projecten binnen de retail. Dat betekent werken met deadlines en projecten binnen heel Nederland. Van Maastricht tot Den Haag hebben we van alle soorten winkeltjes geschilderd, zoals de Albert Heijn en de ANWB-winkels. Ik ging dan in de kost en was veel aan het reizen. Ik heb altijd veel variatie in mijn werk gehad. Als ik moet kiezen ligt mijn hart ook echt in de retail en in de nieuwbouw. Mijn werk bestond niet alleen uit schilderen hoor, we deden veel meer dan dat. Af en toe hadden we metsel stucwandjes of voerden we werk uit als behangen en glaszetten. Vanuit mijn functie als schilder ben ik voorman geworden en kreeg ik een ploeg schilders onder mij. Die schilders nam ik mee op sleeptouw en die werken nu nog hier. Tof hè?

”En toen dacht je: ik word uitvoerder?
“Door onze collega Peter ben ik gevraagd of ik uitvoerder wil worden. Die ambitie om door te groeien heb ik altijd gehad. Peter nam mij mee naar verschillende projecten en leerde mij de fijne kneepjes van het vak. Ik heb dat dus in de praktijk geleerd door samen met Peter op pad te gaan.

Hoe ziet je werk er als uitvoerder nu uit?
“In de ochtend maak ik mijn ronde bij de projecten en kijk ik of we de planning halen, of de financiën goed lopen en of alles goed geregeld is. Ik probeer altijd structuur aan te brengen voor mijn team. Dat vinden ze fijn. Ik verzorg de eerste bestellingen zodat ze vooruit kunnen. Ik start op, loop met de jongens een rondje over de bouw, vertel wat de opdracht is en wat er wel en niet in zit. Dan laat ik ze vrij, maar ze kunnen altijd op mij terugvallen. Ik ken de jongens, we weten wat we aan elkaar hebben. Zo rond het eind van de dag ben ik terug op kantoor. Dan bespreek ik de projecten samen met de projectleiders, werk ik mijn mail bij en maak ik de planningen. Kortom: dan zorg ik dat alles goed verloopt.

”Hoe zou je werken bij Van der Meijs beschrijven?
“Ik vind het fijn werken bij Van der Meijs. Natuurlijk is het soms hectisch, maar er wordt geprobeerd met iedereen rekening te houden. Sommigen hebben een jong gezin, daarbij proberen we rekening te houden met het woon-werkverkeer. Ook vind ik het prettig dat ik tijdens mijn werk als schilder een vaste werkbus had met mijn eigen materiaal. Nu heb ik een auto van de zaak. Ik zie mijn collega’s als vrienden; we hebben een hecht en vast team en er heerst een informele sfeer. Dat vind ik belangrijk. Onderling hebben we een goede verstandhouding. We zijn hard gegroeid en het is mooi dat ik daar deel van uit mag én kan maken.”

Terug naar overzicht