Start vraaggestuurd onderhoud stichting Woningbelang

Start vraaggestuurd onderhoud stichting Woningbelang

Deze maand zijn we gestart met de uitvoering van vraaggestuurd onderhoud voor onze nieuwe opdrachtgever stichting Woningbelang. Binnen het project nemen we 35 woningen in de Bergeijkse wijk Beistervelden onder handen.

Afgelopen mei is Woningbelang uit Valkenswaard de samenwerking met ons aangegaan voor onderhoud aan haar woningvoorraad. Het project in Bergeijk is de eerste klus die hieruit voortvloeit, en omvat de vraaggestuurde vervanging van badkamers, keukens en toiletten. Ook installeren we mechanische luchtventilatie en realiseren we toiletaansluitingen in de badkamers. In het project staan de bewoners centraal.

Vraaggestuurd onderhoud

Het moment van vervanging heeft Woningbelang overgelaten aan de bewoners van de wijk Beistervelden. Voordat Woningbelang de wijk begin 2022 overnam van een andere corporatie, is er sinds 1994 slechts beperkt onderhoud uitgevoerd. Het is dan ook logisch dat 35 van de 42 bewoners de kans hebben aangegrepen om de komende maanden hun badkamer, keuken en/of toiletten te laten vernieuwen.

Persoonlijke aandacht

Tijdens het onderhoud is er naast de werkzaamheden ook aandacht voor de begeleiding van bewoners. Een bewonersconsulent van projectpartner Fiks is namens Van der Meijs doorlopend aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen van bewoners over het project. Deze persoon ontvangt bewoners in een reeds opgeknapte modelwoning. Hier kunnen zij kleurstalen bekijken en een voorbeeld van hoe de nieuwe keukens, badkamers en toiletten er in de praktijk uitzien. Ook kunnen ze er gebruik maken van de aanwezige faciliteiten, waaronder een wasmachine.

Bewonersconsulent Femke Nemec: “Niet elke bewoner kan overzien wat het woningonderhoud betekent en een huis is tijdens een onderhoudsbeurt natuurlijk ook gewoon een thuis. Daarom bereiden we bewoners goed voor met heldere informatie, onder andere in de vorm van een startpakket waarin de werkzaamheden zijn toegelicht. Zo weten bewoners wat ze kunnen verwachten. Ook nemen we samen de planning nog eens door, maken we tijd voor vragen en stellen we gerust waar nodig. Zo zorgen we ervoor dat bewoners tevreden zijn over het resultaat, maar ook over de manier waarop het project is verlopen.”

De afronding van het project staat gepland voor december dit jaar. Hierdoor kunnen de bewoners nog vóór de kerst genieten van meer wooncomfort.

Terug naar overzicht