SDG Action Days: onze vlag hangt uit!

SDG Action Days: onze vlag hangt uit!

Sustainable Development Goals. Waar dat voor staat? Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die in 2015 door de Verenigde Naties zijn vastgesteld en waar wij bij Van der Meijs actief mee aan de slag zijn. Het zijn dé wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en een manier om van de wereld een betere plek te maken. Het liefst voor 2030.

Wij gaan voor een betere toekomst

Bij Van der Meijs vliegen we onze ambitie op het gebied van duurzaamheid integraal aan. Daarin nemen we de vier principes van The Natural Step als inspiratie en uitgangspunt voor onze werkwijze en processen: geen fossiele brandstoffen of zware metalen delven, geen productie of gebruik van giftige stoffen, de natuur niet uitputten en rijkdom gelijk verdelen zodat iedereen in zijn basisbehoefte kan voorzien.

The Natural Step en Van der Meijs

The Natural Step is een partnerprogramma op het gebied van duurzaamheid waarin je wordt uitgedaagd om na te denken – en te doen – over een betere en duurzamere toekomst. In ons geval kun je daarbij denken aan energetische renovaties, het gebruik van circulaire materialen, aandacht voor biodiversiteit en inzet van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. We kijken – binnen de vier speerpunten van The Natural Step – steeds opnieuw met onze opdrachtgevers en co-makers uit de bouwketen naar mogelijkheden voor duurzame, innovatieve oplossingen. Zo willen we samen onze impact op het milieu steeds kleiner maken.

Wij hijsen de vlag!

Om onze doelen en ambities nog zichtbaarder en concreter te maken, werken we nu aan het implementeren van de SDG-doelen binnen Van der Meijs. Daarmee willen we voldoen aan de vier principes van The Natural Step. Het implementeren van die SDG-doelen is voorlopig nog een work-in-progress, maar dat we het serieus nemen, bewijst de SDG-vlag voor ons kantoor. Die hebben we speciaal voor de SDG Action Days op 24 en 25 september gehesen!

Achtergrond van de vlaggenactie

Tijdens de vlaggenactie wil SDG NL, samen met Global Compact NL, VNG en de Rijksoverheid aandacht vragen voor de duurzame ontwikkelingsdoelen. Zo hopen ze nóg meer bedrijven te activeren om deel te nemen en doelen voor zichzelf op te stellen. Inmiddels hangen er meer dan 1.500 vlaggen door heel Nederland. En we zijn trots om daarbij te horen.

Terug naar overzicht