Powervrouwen in de renovatie- en onderhoudsector

Powervrouwen in de renovatie- en onderhoudsector

Werken in de onderhoud- en renovatiesector: dat vraagt om powervrouwen die hun mannetje kunnen staan. Die hebben we gelukkig genoeg bij Van der Meijs. Niet alleen op kantoor, maar ook in ’t veld. Op International Women’s Day zetten we onze toppers graag in het zonnetje. Zo stuurt Noortje al 12 jaar het team van serviceschilders aan en zorgt zij keer op keer voor een perfecte planning. Coördineert Sarah de reparatieverzoeken van meerdere woningcorporaties en zorgt daarbij voor tevreden bewoners én monteurs. Is Claudia als uitvoerder de spin in het web voor een team van vakmannen, aannemers én bewoners en regelt onze duizendpoot Anke als projectmanager de renovatieprojecten tot in de puntjes. Ze vertellen er graag meer over:

Sarah, servicecoördinator van het dagelijks onderhoud voor inmiddels meerdere corporaties. En dat was ook haar wens, om als persoon en als bedrijf te groeien en deze toffe functie uit te mogen voeren voor meerdere corporaties. Haar uitdaging? Rekening houden met de planning van de monteur én de agenda van de bewoner. “Ik wil een zo hoog mogelijke KWH-score behalen. Uiteindelijk gaat het om de tevredenheid van de bewoners. We plannen zo veel mogelijk dezelfde monteurs in bij de bewoners en proberen de reparatie altijd in één afspraak uit te voeren. Als ik dan van bewoners teruggekoppeld krijg dat ze super tevreden zijn, krijg ik een voldaan gevoel!”

Noortje, projectleider service-schildersteam en al 12 jaar bouwvrouw bij Van der Meijs. Verantwoordelijk voor de planning van een team van schilders en glaszetters, maakt offertes en facturaties én onderhoudt het contact met opdrachtgevers. En die planning, dat is elke keer weer een uitdaging om rond te krijgen. Maar als ze iedereen naar tevredenheid heeft kunnen helpen, levert haar dat een ontzettende kick. Wat volgens Noortje werken in deze sector zo leuk maakt? “Het is een dynamische wereld met constant nieuwe ontwikkelingen. Een no-nonsense mentaliteit, zeg maar gewoon waar het op slaat. Dat past wel bij mij.” Als tip voor andere bouwvrouwen zegt Noortje: “Trek niet alles meteen persoonlijk aan want mannen zijn nou eenmaal directer dan vrouwen!”

Claudia, uitvoerder renovatie & onderhoud bij Van der Meijs kwam precies op het juiste moment binnen. Zij mag zich meteen storten op een geweldige uitdaging: de renovatie en verduurzaming van onze nieuwe locatie in Eindhoven. “We hebben grote plannen en gaan van dit oude beestje een energieneutraal gebouw maken met circulaire elementen. Dat doen we samen met aannemers uit allerlei disciplines. Dat maakt het werken in de bouw zo mooi: samenwerken met andere partijen en een top eindresultaat leveren voor opdrachtgever en eindgebruiker. Hoe het is om te werken tussen al die mannen? Ik blijf vooral mezelf en doe wat ik leuk vind. En dat is voor mij bouwen en renoveren!”

Anke, projectmanager renovatie & onderhoud heeft na haar studie bouwtechnische bedrijfskunde bij verschillende bedrijven ervaring opgedaan. Uiteindelijk viel ze voor de renovatie- en onderhoudsector en kwam werken bij Van der Meijs. Anke is recht door zee en heeft een echte hands-on mentaliteit. “Ik hou ervan om in een dynamische wereld te werken en projecten tot in de puntjes te regelen. Bij Van der Meijs gebeurt veel. Dat is een uitdaging, maar diezelfde diversiteit levert tegelijkertijd ook ontzettend veel energie. Geen dag is hetzelfde.”

Terug naar overzicht