Keep your promise-pilot bij renovatie van ons nieuwe kantoorpand

Keep your promise-pilot bij renovatie van ons nieuwe kantoorpand

KYP. Oftewel: Keep your promise. Iets wat we bij Van der Meijs enorm belangrijk vinden. KYP is ook de naam van een planningsprogramma dat het werk in de bouw stukken makkelijker maakt. Ad Verwijmeren was de eerste die kennis maakte met het systeem. En na een aantal workshops, introduceerde hij KYP aan Claudia van Rossen. Die gebruikt het nu voor ons project aan de Beemdstraat. Waar ze voorheen met Excel werkte voor het plannen van projecten, wil ze nu niet meer terug.

De Beemdstraat heeft de primeur

We zijn druk aan de slag met het renoveren van een kantoorpand aan de Beemdstraat tot onze nieuwe locatie. Een flink project waar heel wat voor gepland moet worden. Claudia co├Ârdineert de renovatie en dankzij KYP kan ze dat tot in de puntjes perfect plannen. Wat betreft KYP heeft onze eigen Beemdstraat de primeur. We draaien – samen met onze eigen mensen en onze externe aannemers – een KYP-pilot op ons eigen project. En tot dusver zijn we tevreden!

Keep your promise: zo werkt het

Hoe het systeem werkt? Ten eerste is het digitaal en kan iedereen op elke plaats, vanaf elk apparaat inloggen, de planning inzien en bewerken. Aannemers, betrokkenen of andere deelnemers: je kunt iedereen toegang geven die belang heeft bij of deel uitmaakt van de voortgang van het project. Je weet dus ook als deelnemer altijd wie wat wanneer doet of wanneer iets af is, want de planning wordt automatisch bijgewerkt als iemand iets verandert. Iedereen werkt dus altijd met dezelfde stukken. Daarnaast is het mogelijk om via de chatbox direct vragen te stellen aan betrokkenen. Dat zorgt ervoor dat je heel snel contact legt en miscommunicaties uitblijven. Uiteraard kun je de rollen van deelnemers aan KYP beperken, of iemand volledige rechten geven. Kortom: ook privacy is gewaarborgd.

Precies zoals we gewend zijn

Ook handig: het programma is precies vormgegeven zoals men in de bouwwereld gewend is. Het gaat uit van de verschillende bouwfasen en elke taak krijgt zijn eigen deelnemer en ook eigen kleur toegewezen. Daarnaast kun je ook je personeelsplanning in het programma zetten, zodat je alles in een tool kunt terugvinden. Ook dat doen wij inmiddels.

KYP: wij zijn er blij mee!

Uiteraard is het altijd even wennen wanneer je met een nieuw programma moet werken. Zeker als je altijd die vertrouwde Excel-bestanden gewend bent, maar Claudia is inmiddels om! Sterker nog: ze wil KYP ook voor andere projecten gaan gebruiken.

Terug naar overzicht