Een kijkje in de week van onze planvoorbereider Eddie

Een kijkje in de week van onze planvoorbereider Eddie

De planvoorbereider heeft een belangrijke rol bij Van der Meijs. Hij is de spin in het web en zorgt ervoor dat de uitvoerder en voorman alles voorhanden hebben om op locatie het werk uit te voeren. Ook bewaakt de planvoorbereider het proces en de voortgang en dankzij de wekelijkse rapportages voorziet hij de projectleider van de juiste informatie. Daardoor blijven de lijntjes met de corporatie kort en waarborgen we dat afgesproken KPI’s gehaald worden. Een echte brugfunctie dus, waar veel bij komt kijken. We vroegen planvoorbereider Eddie (27) om ons een kijkje te geven in zijn gemiddelde week.

“Het begint allemaal met het opnemen van het werk”, zo begint Eddie zijn verhaal. “Als planvoorbereider ga je naar de locatie, meet je in en maak je een offerte. Wanneer we de opdracht krijgen begint de werkvoorbereiding. Ik maak een werkmap waar alle informatie over het project in staat en zorg dat die map bij de uitvoerder of voorman terecht komt. In de werkmap zit bijvoorbeeld een adressenlijst met contactgegevens, een omschrijving van de werkzaamheden die de schilders moeten uitvoeren en een VGM-plan. Ik zorg dat de werkplek is ingericht en regel dus de bouwkeet en het toilet en maak de bestellingen van het materiaal in orde.”

“Twee weken voordat we starten, stuur ik brieven naar de bewoners met het bericht dat we gaan starten in de wijk. Bewonerscommunicatie is ontzettend belangrijk dus daar besteden we ook veel aandacht aan. Tijdens het hele project verzamel ik informatie van de uitvoerder én van de projectleider en zorg ik voor de juiste communicatie naar beide partijen. Ik heb bepaalde werkzaamheden op vaste dagen, maar eigenlijk is ook weer geen dag hetzelfde. Ik zal proberen mijn week te schetsen”, vertelt Eddie.

–        Maandag
“Op maandag verwerk ik alle gegevens van de afgelopen week die ik krijg van de voorman of uitvoerder. De financiën worden geboekt en ik zorg dat alles netjes in ons systeem staat. Vervolgens maak ik een rapportage zodat we precies zien wat de voortgang is en hoe we er op dit moment voorstaan.”

–        Dinsdag
“Op dinsdag koppelen we de informatie die ik op maandag verwerkt heb, aan de begroting. Dan zien we dus of we afwijken van de begroting die we op voorhand hebben opgesteld of dat we mooi op planning liggen. In een overleg met de projectleider bespreek ik of er stappen moeten worden ondernomen of dat we zo door kunnen gaan.”

–        Woensdag
“Op woensdag en donderdag heb ik de tijd om van alles te regelen. Ik maak dan bijvoorbeeld de werkmappen en duidingstekeningen en ik zorg voor de bestellingen van onder andere de beglazing, draairamen en kit zodat de schilders vooruit kunnen.”

–        Donderdag
“Ook op donderdag ben ik nog druk bezig met het regelen van veel verschillende zaken. Eigenlijk zorg je gewoon dat alles loopt zoals het moet lopen. Ook zorg ik op het eind van de week dat alle uitvoerders- en werkbonnen binnen zijn. Die vraag ik op bij de aannemers en opdrachtgevers, zodat we ook onze facturen weer kunnen versturen.”

–        Vrijdag
“Op vrijdag zorg ik dat de complete week netjes wordt afgerond en de projectleider alle informatie krijgt die hij nodig heeft, maar ook dat de schilders op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. En natuurlijk is het ook frietvrijdag! Op vrijdag lunchen we gezellig met friet en snacks en drinken we samen een biertje op het einde van de dag om de week af te sluiten!”

“Uiteraard komen er altijd dingen tussendoor waar je op moet inspelen, daarom is geen dag of week hetzelfde, maar dat maakt het ook weer uitdagend”, leg Eddie uit. “Je kunt niet altijd alles plannen, dus je moet er tegen kunnen dat het soms anders loopt en je bepaalde werkzaamheden tussendoor nog moet uitvoeren. Met het topteam dat we inmiddels hebben ontwikkeld, lukt het ons keer op keer weer om het voor elkaar te krijgen.”

“Ik kwam hier binnen als net afgestudeerde student bouwkunde en heb het bedrijf de afgelopen vier jaar echt zien groeien. We zijn niet alleen gegroeid in het aantal projecten maar hebben ook veel nieuwe collega’s erbij. Er heerst  een open en gemoedelijke sfeer; je stapt makkelijk op de directeur af om hem wat te vragen. Wat ik fijn vind aan werken bij Van der Meijs is dat er hier veel ruimte is voor persoonlijke groei. Er is vertrouwen en daarom krijg je de vrijheid om dingen zelf op te pakken en uit te voeren. Je maakt dus je eigen uitdaging!”

Terug naar overzicht