Het eerste circulaire kozijn is geproduceerd in onze timmerfabriek

Het eerste circulaire kozijn is geproduceerd in onze timmerfabriek

We zijn trots! Het is ons gelukt om onze pilot af te ronden. We hebben van oude voordeuren, nieuwe volwaardige circulaire kozijnen geproduceerd in onze timmerfabriek. Nadat het proces van vingerlassen en lamineren door onze partner A. Van Liempd is afgerond, zijn wij aan de slag gegaan in onze timmerfabriek. En nu kunnen we het kozijn gaan monteren op locatie voor onze opdrachtgever. Zo is een mooi stukje tropisch hardhout niet de verbrandingsoven in gegaan, maar gaat het weer voor tientallen jaren mee in een woning.

Zo doen we dat

In onze timmerfabriek hebben we het hout eerst afgekort en op maat geschaafd met onze machines. Het op maat gemaakte hout gaat vervolgens door onze Conturex bewerkingsmachine. Deze grote machine tovert de balken om tot complete kozijnen met alles erop en eraan, zoals sponningen, gaten of uitkepingen voor het slot. Het kozijn gaat daarna naar de opsluitbank waar onze timmermannen het in elkaar zetten, oppoetsen en de glaslatten eraan toevoegen. En dan is het de beurt aan onze spuiter. Via de rails vinden de kozijnen hun weg naar onze spuiterij waar de kozijnen gegrond en afgelakt worden. Klaar om vervoerd te worden naar de opdrachtgever!

De eerste productie is nu afgerond. Samen met onze opdrachtgevers en partner A. Van Liempd sluiten we de circulaire materiaalcirkel. Het kan dus wel! Het is mooi om te zien dat we in staat zijn om met dit circulaire kozijnhout, voorzien van FSC en KOMO-keur, in onze timmerfabriek nieuwe ramen en kozijn te maken die voldoen aan alle hedendaagse (isolatie)eisen en die uiteraard worden geleverd met volledige fabrieksgarantie!

Terug naar overzicht