Volledige gevelrenovatie en energetische maatregelen voor 23 woningen

Volledige gevelrenovatie en energetische maatregelen voor 23 woningen

Meer wooncomfort dankzij een beter geïsoleerde woning, dat is wat de bewoners van 23 woningen van Compaen in Helmond straks ervaren. In september zijn we gestart met dit renovatie- en verduurzamingsproject voor woningstichting Compaen. Omdat van deze rijtjeswoningen het metselwerk en de kozijnen vervangen moeten worden, benutten we deze renovatie om ook direct energetisch te verbeteren. Daarmee maken we de woningen, met het oog op een energie-neutrale toekomst in 2050, een stuk duurzamer en verhogen we de energetische waarde.

Aanpakken warmtelekken en gevelisolatie

Niet alleen plaatsen we nieuwe kunststof kozijnen met triple beglazing, we werken de kozijnen rondom af met luchtdichte SIGA-tape. Dankzij deze tape worden kieren gedicht waardoor er geen warme lucht, en dus energie, kan ontsnappen. We plaatsen het Movair Convect systeem, wat betekent dat de roosters in de ramen worden vervangen voor een ventilatiesysteem onder de vensterbank en achter de radiator. Dit systeem zorgt ervoor dat noodzakelijke verse buitenlucht wél de woning binnenkomt, maar bij binnenkomst direct wordt opgewarmd door de radiator, waardoor er een beter comfort ontstaat.

We maken de woning ook brandveiliger door een bouwrups te plaatsen onder het dak op de woningscheidende wand. Door zijn onbrandbare kern van steenwol biedt de bouwrups een optimale brandveiligheid en gaat daarmee brandoverslag tegen en staat hij garant voor een lucht- en geluidsdichte aansluiting.

Naast het aanpakken van deze warmtelekken, zorgen we ook voor vernieuwde gevelisolatie. Dat doen we door de spouwmuur na te isoleren waar de isolatie door de jaren heen ingezakt is én de kopgevels volledig te vernieuwen. We verwijderen het bestaande metselwerk van de kopgevel, plaatsen een dik pak isolatie en metselen een nieuwe muur.

Nieuwe frisse look

Omdat we het bovenste gedeelte van de kopgevel afwerken met gevelstuc, krijgt het woningblok een nieuwe verfrissende uitstraling. Elke woning krijgt ook direct een nieuwe hemelwaterafvoer en nieuwe entree met betonnen luifel en gemoderniseerde voordeur.

Extra verduurzamen?

Niet alleen genieten de bewoners dus straks van een woning met een geheel nieuwe look, zij krijgen er ook een woning voor terug met een verhoogd wooncomfort dankzij de verhoogde energetische waarde. En de bewoners die graag nog een verduurzamingsstapje extra willen zetten, kunnen kiezen voor dakisolatiemaatregelen van binnenuit. Hierover heeft onze bewonersconsulente Eefje hen alles verteld tijdens de warme opnames op afstand.

Terug naar overzicht