Een terugblik op Koningsdag 2021

Een terugblik op Koningsdag 2021

Koningsdag 2021. Geen vrijmarkten, geen terrassen. Maar wél een bezoek van de Koning aan onze nieuwe thuisstad Eindhoven. Dat laten we bij Van der Meijs natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan!

Samen met CKE, een troon, een lakei, een muzikant en een fotograaf trokken we de wijken in en verrasten we honderden mensen in dertig verschillende buurten. Gewoon, aan de voordeur.  Mensen werden uitgenodigd plaats te nemen op de troon, kregen het Wilhelmus toegespeeld, terwijl de fotograaf een prachtig staatsieportret van hen maakte. Dat leverde ontroerende, hilarische en vooral veel mooie momenten op. Iedereen waande zich even Koning!

De tien rondreizende tronen zijn gemaakt in onze timmerfabriek, naar een ontwerp van Inbo Architecten en zijn ontstaan uit oude paneeldeuren van A. Van Liempd. De leerlingen van zeven basisscholen en ouderen van een verzorgingstehuis, pimpten de tronen. Uiteraard krijgen de tronen nu een ereplek op de scholen en in het verzorgingstehuis.

Van der Meijs kijkt terug op een succesvolle Koningsdag. Met veel plezier droegen we ons steentje bij aan een inclusieve en feestelijke Koningsdag, waarop de mensen in de buurten centraal stonden.

Terug naar overzicht