Een terugblik op de gevelrenovatie van 23 woningen voor Compaen

Een terugblik op de gevelrenovatie van 23 woningen voor Compaen

De woningen uit de steigers vóór de kerst: het gezamenlijke doel van Compaen en Van der Meijs. Niet altijd even makkelijk met externe factoren als corona en de gemeente die gelijktijdig aan de riolering werkt in de straat. Dankzij de nauwe samenwerking, korte lijntjes en duidelijke planning, is het ons gelukt. Tijdens de evaluatiegesprekken begin dit jaar blikten bewonersconsulente Annemieke en de bewoners samen terug op de renovatie en deelden zij hun ervaringen over het proces, het maatwerk en de vakmannen.

Bewonersconsulente Annemieke vertelt: “We hebben geleerd dat een goed voortraject van ontzettende waarde is. Bewoners nóg eerder betrekken in de plannen, samen kijken naar wat wel en niet kan en in co-creatie, keuzes maken binnen de mogelijkheden.”

Zolderdates

Annemieke organiseerde ook de zolderdates. Ontmoetingen tussen bewoners, waarbij huurders waar de zolder nog gerenoveerd moest worden, op bezoek gaan bij huurders waar de zolder gereed is. Mevrouw Yahia werkte daar graag aan mee en liet vol trots haar zolder zien, waardoor iedere bewoner uiteindelijk koos voor dakisolatie van binnenuit en we samen hebben gezorgd voor het beste energetische resultaat. “Dankzij de verbeterde isolatie, bleef de warmte deze winter veel beter in huis. Alles is netjes afgewerkt. Wat ik erg belangrijk vond tijdens de renovatie is dat ik Van der Meijs kan vertrouwen bij het maken van afspraken. Ik moest naar het werk en mijn kind was alleen thuis en had online les. Dat ging super. Daarnaast kon ik met al mijn vragen ook buiten kantooruren terecht”, aldus mevrouw Yahia.

Samen kijken naar de mogelijkheden

Niet alleen iedere woning is uniek, ook iedere bewoner is uniek en heeft andere wensen. Door samen het gesprek aan te gaan en te kijken naar wat er mogelijk is, hebben we specifiek maatwerk kunnen leveren. Zo waren er bewoners die toch graag een deurbel met camera wilden, hielpen we een bewoner op leeftijd met het op- en afbouwen van de serre en bieden we waar nodig hulp aan bij het leegruimen van de zolder. Familie Vaes-van Eijk vertelt: “Wij zijn binnen zelf aan verbouwen. Er werd goed meegedacht. Zo stelde Compaen voor om de werkzaamheden voor het verwijderen van de lambrisering en het stuken in de gang af te stemmen met Van der Meijs zodat de werkzaamheden elkaar niet zouden verstoren.”

Meer wooncomfort

Familie van Lierop: “Om de kopgevel te isoleren, werden de buitenstenen en het raam verwijderd. De muur werd van nieuwe isolatie voorzien en opnieuw gemetseld. Omdat het raam kwam te vervallen, dacht Van der Meijs met ons mee en is het niet gewoon dichtgemetseld, maar kozen we voor een leuk nisje. Wij ervaren een enorm comfort door de geïsoleerde kopgevel. Ook op zolder is er nu een fijner leefklimaat. Het is een grote verbetering!

 

Terug naar overzicht