Duurzame relaties met medewerkers zorgt voor organisatiesucces

Duurzame relaties met medewerkers zorgt voor organisatiesucces

Duurzaamheid is verweven in onze cultuur. We investeren graag in duurzame relaties; met onze opdrachtgevers én onze medewerkers. We geloven in diversiteit en bieden gelijke kansen aan iedereen die ons en onze klanten verder brengt, ongeacht afkomst, religie of andere persoonlijke kenmerken. “Onze PSO-certificering is daar een logisch gevolg van”, vertelt Petra van personeelszaken. Zij legt uit dat Van der Meijs van mening is dat ondernemen om meer draait dan alleen maar winst maken. “Wij willen met onze organisatie bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke, sociale en milieuproblemen. Met die reden richten wij ons bijvoorbeeld op het verhogen van de arbeidsparticipatie van kwetsbare doelgroepen en nemen wij medewerkers in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.”

René is een van onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij vertelt over zijn ervaringen bij Van der Meijs: “Ik zit ontzettend op mijn plek bij Van der Meijs. Mijn vorige werkgever ging failliet en ik ben hier komen werken omdat ik onze projectleider Arno kende van mijn vorige werkgever. Arno zei ‘die moeten we hebben’, en heeft een balletje opgegooid. Toen ik op gesprek kwam is daarna alles heel snel gegaan. Ik werk hier nu sinds 1 mei 2019 en met heel veel plezier. Dat is belangrijk, want als je met tegenzin naar je werk gaat, hou je het niet vol.”

“Mooi toch, dat wil je horen”, gaat Petra verder. “Je medewerkers zijn het allerbelangrijkste asset en daarom moet je juist in je medewerkers investeren! Uiteindelijk draagt die investering bij aan de doelstellingen en het organisatiesucces van ons bedrijf. We houden niet alleen rekening met de persoonlijke ontwikkeling van een medewerker, maar bijvoorbeeld ook met de levensfase waarin de medewerker zich bevindt.”

“Door middel van duurzame inzetbaarheid blijven medewerkers langer gezond, betrokken, gemotiveerd en dus productief. Wij zien ook elke medewerker als individu. Niemand is het zelfde en iedereen heeft zijn eigen talenten en beperkingen. En René is een echte vakman, toch René?” Hij lacht en voegt daaraan toe: “Ja, maar ik leer nog wel elke dag bij! Schilderen is echt mijn passie, dat was het altijd al. Ik ben daarom ook blij dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken en zo van toegevoegde waarde ben.”

Petra vertelt dat door middel van de Meijs interne communicatieapp ervoor gezorgd wordt dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen Van der Meijs en iedereen bij de organisatie betrokken wordt. “Via het smoelenboek kunnen we elkaar opzoeken en berichten sturen en ook nodigen we via onze app iedereen uit voor evenementen zoals een coronaproof kerst drive-through, en vóór corona ook voor onze bedrijfsfeesten.” René blikt terug op het laatste échte feest: “We hebben ontzettend hard met elkaar gelachen en gefeest. Iedereen gaat goed met elkaar om, dat is fijn. Maar lachen doen we niet alleen tijdens dit soort evenementen, ook tijdens het werk is er ruimte om grapjes met elkaar te maken. Dat vind ik belangrijk. Ik ben blij met het serviceteam waarin ik werk!”

Terug naar overzicht