De timmerfabriek als ondersteuning aan onze renovatie- en onderhoudsprojecten

De timmerfabriek als ondersteuning aan onze renovatie- en onderhoudsprojecten

De timmerfabriek is van grote waarde in ons bedrijf en zorgt ervoor dat we in onze projecten snel kunnen schakelen. Aan elk project gaat een goede voorbereiding vooraf. Toch komen onze schilders in de praktijk ook onvoorzien werk tegen. Dan is een ‘spoedje’ zo doorgegeven aan de timmerfabriek en binnen no-time ligt het materiaal klaar. De vakmannen kunnen weer verder en hoeven niet opnieuw terug naar de bewoner. Win-win situatie dus!

Projectleider Arno legt uit dat de timmerfabriek als doel heeft om onze teams te ondersteunen. Of dat nou is binnen het dagelijks onderhoud, Mureno of planmatig gevelonderhoud: dankzij de korte lijntjes en korte levertijden verlopen onze projecten soepel en hoeft er niet te worden gewacht op bestellingen. “Stel een schilder belt op dat hij zo snel mogelijk 10 meter van een bepaald latje nodig heeft, dan kan ik intern snel schakelen en schuiven in de productieplanning. Dat is mogelijk, omdat we met onze timmerfabriek ónszelf voorzien binnen onze eigen projecten. Had je die bestelling bij een andere timmerfabriek geplaatst, dan kon je achteraan in de rij aanschuiven.”

“Natuurlijk proberen we de ‘spoedjes’ zo veel mogelijk te vermijden en filteren we goed wat spoed heeft en wat niet. Over het algemeen komt het werk netjes binnen op projectbasis met werknummer, via onze projectleiders of werkvoorbereiders. Zo hebben we vorige maand 65 deuren geproduceerd, 47 draairamen en 60 kozijnen. Vooral Mureno levert een constante stroom aan de productie van ramen, kozijnen en deuren. En soms hebben we een groot project ertussen en vervangen we de voordeuren van de hele straat. Van een klein latje tot complete wijken: alles binnen die range kunnen wij aan.”

Arno laat trots de timmerfabriek zien en legt uit hoe onbewerkt hout door onze machinale timmermannen en spuiter wordt omgetoverd tot een deur of kozijn. “Vaak komt een bestelling binnen inclusief maatvoering, maar soms ga ik zelf op locatie inmeten. Als alle gegevens gecontroleerd zijn, maak ik een productietekening en bestel ik het materiaal zoals glas en hang- en sluitwerk. De computer van onze Conturex ontvangt alle gegevens over de productie. Dat is die grote groene houtbewerkingsmachine, centraal in onze timmerfabriek. Voordat de Conturex aan het werk kan, gaat het hout door de afkort- en schaafmachine. We bewaken het hele proces en checken goed of het hout de juiste maten heeft, voordat onze Conturex aan het werk wordt gezet.”

Hij stopt een balk in de Conturex en laat zien hoe de Conturex alles doet zoals frezen en boren. Een compleet kozijn komt tevoorschijn: klaar om naar de opsluitbank te gaan. Daar zetten onze vakmannen het in elkaar en maken het klaar voor onze spuiter. Via de rails aan het plafond komen de kozijnen of deuren in de spuiterij waar ze worden gegrond en afgelakt. Na het drogen gaan ze door naar de afmontage, waar desgewenst het glas wordt gezet en het hang- en sluitwerk wordt bevestigd: klaar om vervoerd te worden naar onze projecten!

Terug naar overzicht